Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(5)
Autor
Jakimowicz-Klein Barbara
(2)
Barański Jarosław
(1)
Stankiewicz Janina
(1)
Steciwko Andrzej (1950-2012)
(1)
Waszyński Edmund (1929- )
(1)
Wieczorek Adam (dietetyka)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Alergia
(1)
Komunikacja społeczna
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Miażdżyca
(1)
Organizacja
(1)
Podręczniki
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Psychologia lekarska
(1)
Stosunki interpersonalne
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Poradniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Kreatywność : seria książek naukowych i popularno-naukowych.)
Na okł. podtyt.: empatia, troska, intymność, autonomia, prawo.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt. : profilaktyka i skuteczne metody leczenia.
Książka skierowana jest do szerokiej rzeszy odbiorców zarówno dorosłych jak i dzieci, a zwłaszcza do rodziców borykających się z tym trudnym schorzeniem. To znakomite kompendium solidnej wiedzy podzielonej na dwie części. Pierwsza część książki dotyczy alergii u dorosłych, druga część dotyczy alergii u dzieci i kierowana jest do rodziców. Podział taki ma związek z tym, że alergia jest często dziedziczna i dotyczy zarówno rodziców, jak i ich dzieci. Z książki ułożonej w pytania i odpowiedzi dowiecie się, skąd się bierze alergia, jak jej zapobiegać, jak leczyć, i jeśli już nas dotknie: jak z nią żyć.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta antymiażdżycowa / Barbara Jakimowicz-Klein. - Wrocław : Wydawnictwo Astrum, cop. 2006. - 151 s., [4] s. tabl. kolor. : il. ; 21 cm.
(Zdrowie - Astrum)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia japońska / Adam Wieczorek. - Wydanie 1., przetworzone na podstawie wydania 1. - Wrocław : Wydawnictwo Astrum, [2016]. - 139 stron, [4] stron tablic : ilustracje kolorowe ; 20 cm.
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej